Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Skupina IAG prepravila v 1. štvrťroku 26,4 milióna cestujúcich

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Prevádzkový zisk skupiny sa v prvom štvrťroku zvýšil na 68 miliónov eur, čo výrazne prekonalo priemerné očakávania trhu.

Londýn 10. mája (TASR) - Zvýšenie cien zatiaľ neodradilo zákazníkov skupiny International Airlines Group (IAG), materskej spoločnosti britského prepravcu British Airways, od letov cez Atlantik a v rámci Európy. Za tri mesiace do konca marca sa obrat zvýšil v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka takmer o desatinu na 6,4 miliardy eur, oznámila skupina v piatok.

Ešte výraznejšie vzrástli tržby v oblasti osobnej dopravy. Generálny riaditeľ IAG Luis Gallego vyjadril presvedčenie, že skupina, do ktorej patria aj aerolinky Iberia, Aer Lingus a Vueling, je dobre pripravená na dôležitú letnú sezónu. Vysoký dopyt po cestovaní je podľa neho pretrvávajúcim trendom. V prvom štvrťroku IAG prepravila takmer 26,4 milióna cestujúcich, čo je takmer o 9 % viac ako v rovnakom období minulého roka.

Prevádzkový zisk skupiny sa v prvom štvrťroku zvýšil na 68 miliónov eur, čo výrazne prekonalo priemerné očakávania trhu.