Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Hyundai oznámil vysoké investície do elektromobility

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Viac ako polovica z plánovaných investícií bude vyčlenená na novú výskumnú a vývojovú infraštruktúru a montážne linky pre elektrické vozidlá, uviedol koncern vo svojom vyhlásení.

Soul 27. marca (TASR) - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor Group plánuje vysoké investície do elektromobility. Hyundai v stredu oznámil, že v priebehu troch rokov investuje 68 biliónov wonov (46,71 miliardy eur) do zvýšenia rastového potenciálu v oblasti elektromobilov a novej mobility. V rámci tejto expanzie chce koncern prijať 80.000 nových zamestnancov.

Viac ako polovica z plánovaných investícií, teda 35,5 bilióna wonov, bude vyčlenená na novú výskumnú a vývojovú infraštruktúru a montážne linky pre elektrické vozidlá, uviedol koncern vo svojom vyhlásení. Ďalších asi 31,1 bilióna wonov pôjde na výskum a vývoj v oblasti elektrických vozidiel vrátane softvérovo definovaných vozidiel (SDV) a batériových technológií.

Väčšina novovytvorených pracovných miest bude určená na podporu budúcich aktivít, pričom 44.000 nových zamestnancov bude pracovať v oblasti elektrifikácie, SDV a uhlíkovej neutrality.

Skupina Hyundai Motor Group zahŕňa kmeňovú automobilku Hyundai Motor a jej sesterskú spoločnosť Kia, pričom je svetovou trojkou z hľadiska predaja áut.

(1 EUR = 1455,75 KRW)