Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislavský kraj

Svedok smrteľnej nehody: Na cestu sa vyvalili veci, ledva som prešiel

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Na zjazde z bratislavského mosta Lafranconi sa zrazilo osobné auto a dva kamióny, jeden človek zahynul. Teraz.sk prináša svedectvo muža, ktorý ako prvý volal políciu.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Dnešná dopravná nehoda na moste Lafranconi, kde sa zrazili tri nákladné a jedno osobné auto, si vyžiadala jeden ľudský život. Na následky zranení zomrel 36-ročný vodič nákladného vozidla.

"V súvislosti s dopravnou nehodou utrpeli ďalšie tri osoby zranenia, s ktorými boli prevezené do jednej z bratislavských nemocníc. Jednu osobu na mieste nehody ošetrili," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Výška škody v súvislosti s dopravnou nehodou sa v súčasnosti vyčísľuje. "Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," dodal hovorca.

Nehoda sa stala okolo 14.30 h na zjazde z mosta Lafranconi v smere na Malacky. Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody je podľa polície nateraz v smere na Malacky prejazdný ľavý jazdný pruh.

Čo sa stalo

"Išli sme po moste, predo mnou ešte jedno auto, jazdí sa tam pomerne rýchlo," povedal pre Teraz.sk očitý svedok Andrej, ktorý podľa vlastných slov ako prvý zavolal na miesto nehody políciu. "Auto predo mnou zrazu prudko pribrzdilo. Zbadal som, že sa stala nejaká zrážka, lebo sa na ľavú stranu cesty vyhrnulo množstvo úlomkov. Volkswagen predo mnou sa im ledva vyhol a problémy som mal aj ja. Ak by som zabrzdil príliš prudko, začnú do mňa zozadu narážať ďalšie autá," dodáva.

"Videl som osobné auto, do neho vrazil kamión a do tohto kamióna ešte jeden. Ten druhý kamión mal od nárazu sploštenú kabínu," opisuje svedok. "Zdalo sa mi, že z osobného auta som videl vystupovať nejakých ľudí, jedno z nich bolo určite dieťa," konštatuje s tým, že to bola otázka okamihu.

"Nemohol som zastať, za mnou išli ďalšie autá, tiež sa snažili vyhnúť zrážke," povedal svedok udalosti. Keď sa mu neskôr podarilo vozidlo odstaviť, okamžite volal políciu. "Poďakovali sa mi, ešte o tom nevedeli. Pýtali sa, či sú tam zranení. Povedal som, že to neviem s istotou, ale je to možné, lebo jeden z kamiónov bol dosť poškodený," uzatvára svedok.