Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V Karlovej Vsi by sa malo rozšíriť parkovanie a posilniť MHD

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto: TASR/Tomáš Halász

Hlavné mesto sa zaviazalo, že do spustenia celomestskej parkovacej politiky skvalitní MHD v Karlovej Vsi tak, že o 20 percent zvýši dennú prepravnú kapacitu.

Bratislava 5. septembra (TASR) – Hlavné mesto SR Bratislava a mestská časť Bratislava-Karlova Ves podpísali memorandum o spolupráci. Magistrát sa v ňom zaväzuje k budovaniu parkovacích miest na území mestskej časti, rovnako tak k posilneniu liniek MHD premávajúcich do Karlovej Vsi, najmä na Dlhé diely. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Obsah memoranda vychádza podľa starostky Karlovej Vsi Dany Čahojovej z podnetov obyvateľov mestskej časti i rozpočtových možností. "S primátorom Matúšom Vallom sme sformulovali najdôležitejšie spoločné výzvy pre Karlovu Ves v tomto volebnom období," uviedla Čahojová.

Hlavné mesto sa zaviazalo, že do spustenia celomestskej parkovacej politiky skvalitní MHD v Karlovej Vsi tak, že o 20 percent zvýši dennú prepravnú kapacitu, najmä na linkách, ktoré premávajú na Dlhé diely. V súčinnosti s mestskou časťou vybuduje 400 nových parkovacích miest vrátane aspoň jedného parkovacieho domu. Posilniť má aj výkon služby mestskej polície v Karlovej Vsi, každú noc má jedna hliadka monitorovať dodržiavanie parkovacích pravidiel. Memorandum sa týka aj spolupráce pri vytvorení zariadenia pre karloveských seniorov.

Podpísanie dohody medzi hlavným mestom a mestskou časťou iniciovali miestni poslanci v máji. Memorandum, v ktorom sa mal magistrát zaviazať k splneniu pripomienok Karlovej Vsi v oblasti parkovania, MHD i personálneho posilnenia MsP, bolo podmienkou súhlasného stanoviska mestskej časti k predloženému návrhu parkovacej politiky v Bratislave.