Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Ocenenie rektora UK si prevzalo 30 úspešných študentov aj pedagógov

Na snímke rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Karol Mičieta počas spomienky na pochod študentov v novembri 1989 v Bratislave 16. novembra 2018. - archívne foto Foto: TASR/Jaroslav Novák

Práve vy – mladí ľudia a študenti – ste dynamickou, hybnou a mobilizujúcou silou prebúdzajúcou svedomie národa, vyjadril sa rektor UK.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Tridsať úspešných študentov a 30 pedagógov si v pondelok prevzalo ocenenia z rúk rektora Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. V kontexte novembrových udalostí boja za slobodu a demokraciu im rektor UK, profesor Karol Mičieta, pripomenul, že študenti sa aj po 29 rokoch zúčastňujú na protestných pochodoch a verejných zhromaždeniach.

„Preto je dnešný deň aj slávnosťou tých, ktorých neodradili prekážky na ceste poznania a dosahujú aj v našich podmienkach pozoruhodné výsledky. Práve vy – mladí ľudia a študenti – ste dynamickou, hybnou a mobilizujúcou silou prebúdzajúcou svedomie národa. Som presvedčený, že ani vo vašej generácii sa nevytratí odkaz, volanie a túžba vašich predchodcov po lepšej spoločnosti a lepšom živote,“ vyjadril sa rektor UK.

Medzi tridsiatkou študentov ocenených akademickou pochvalou rektora UK je napríklad Martin Pekarčík z Lekárskej fakulty UK, ktorý zvíťazil v súťaži Veľvyslanectvo mladých a Slovak University Startup Cup 2018. Ďalšími ocenenými sú aj Michal Mikuláš ako reprezentant z filozofickej fakulty, ktorý získal prvú cenu v rámci Prekladateľskej univerziády v kategórii umelecký preklad, či Jozef Kováč z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK, ktorý sa nadštandardne zapája do pedagogického procesu a spolupodieľal sa na príprave a výučbe nového predmetu programovanie v SAS a výberových cvičení z pravdepodobnosti a štatistiky. Akademickú pochvalu si získal aj účastník XXIII. zimných olympijských hier 2018 v Pchjongčchangu Jakub Šimoňák z Fakulty telesnej výchovy a športu UK.

Medzi ocenenými boli tiež Mária Bezáková z Právnickej fakulty UK, Ľubica Polkorábová z pedagogickej fakulty, Monika Čičová a Kristína Labjaková z farmaceutickej fakulty, Patrik Hrmo z Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty UK a ďalší.