Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Devínska Nová Ves opäť ponúka voľné vyhradené parkovacie miesta

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Parkovacie miesta sa prenajímajú na dobu jedného roka.

Bratislava 15. augusta (TASR) – Viac ako 60 voľných parkovacích miest je k dispozícii v rámci aktuálnej verejnej ponuky na vyhradené parkovanie v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Týka sa to parkovacích zón na uliciach Eisnerova, Ivana Bukovčana, Jána Poničana, Jána Smreka, Štefana Králika, Pavla Horova a Milana Marečka. Vyhradené parkovacie miesta sú k dispozícii od októbra na jeden rok a záujemcovia môžu svoje žiadosti podávať do 19. septembra do 17.00 h. Informuje o tom mestská časť na svojej oficiálnej webovej stránke.

Podmienkou je doručenie žiadosti v stanovenom termíne v zalepenej obálke s označením „Verejná ponuka – parkovanie – neotvárať“ miestnemu úradu na Novoveskej ulici. Žiadosť musí obsahovať osobné údaje žiadateľa, identifikáciu parkovacej zóny, charakteristiku motorového vozidla, ktorého by sa malo parkovanie dotýkať a v neposlednom rade ponúkanú cenu za ročné vyhradené parkovanie. Tá však nemôže byť nižšia ako 330 eur. Nárok na pridelenie parkovacieho miesta vznikne uchádzačom s najvyššou cenovou ponukou. V prípade, ak ponúknu rovnakú cenu viacerí záujemcovia v rámci tej istej parkovacej zóny, budú musieť predložiť novú cenovú ponuku. Užívateľ parkovacieho miesta bude musieť následne na „svojom“ parkovacom mieste udržiavať čistotu a poriadok vrátane zimnej údržby.

Podľa starostu Devínskej Novej Vsi Milana Jambora je v priebehu rokov vidieť trend nižšieho tlaku zo strany obyvateľov na vyhradené parkovanie. Každým rokom sa do verejnej ponuky zapája menej uchádzačov a aj ich cenové ponuky sú nižšie ako v minulosti. Dôvodom podľa neho je, že mestskej časti sa darí budovať nové parkovacie miesta a na niektorých uliciach dokonca dostať zaparkované autá z ciest. Starosta však zároveň priznáva, že v krajných prípadoch, ktorých ale nie je mnoho, buduje samospráva parkovacie miesta aj na trávnatých plochách. Vtedy je ale súčasťou vytvorenia parkovacieho miesta aj výsadba stromov či kríkov. "Niektorým sa to síce veľmi nepáčilo, ale viacerí si to nechajú vysvetliť a pochopili to. A vždy sa nájde niekoľko takých, ktorí budú kritizovať," uviedol pre TASR Jambor.

Verejná ponuka na vyhradené parkovacie miesta je v mestskej časti aktuálna každý polrok a parkovacie miesta sa prenajímajú na dobu jedného roka. Podľa samosprávy je takýto spôsob transparentnejší.