Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Primaciálne námestie v Bratislave patrí opäť Radničkiným trhom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Originálne výrobky a prezentáciu svojich služieb pripravilo 60 chránených dielní, sociálnych podnikov a sociálnych služieb z celého Slovenska.

Bratislava 21. septembra (TASR) –  Primaciálne námestie v Bratislave patrí od piatka do soboty (22.9.) ľuďom so zdravotným postihnutím a ďalším inak znevýhodneným skupinám. Konajú sa tu totiž Radničkine trhy, ktoré organizuje občianske združenie Inklúzia s Agentúrou podporovaného zamestnávania a Kaviarňou Radnička.

Originálne výrobky a prezentáciu svojich služieb pripravilo 60 chránených dielní, sociálnych podnikov a sociálnych služieb z celého Slovenska. "Predstavia sa aj zamestnávatelia, ktorí zamestnávajú občanov so zdravotným znevýhodnením na otvorenom trhu práce. Sprievodným programom bude stretnutie chránených dielní a zamestnávateľov, ktorí chcú zadať zákazku chránenej dielni či sociálnemu podniku," informujú organizátori.

V rámci kultúrneho programu sú pripravené hudobné vystúpenia, ale aj tvorivé workshopy pod vedením zručných keramikárov, čipkárov, aranžérov a výtvarníkov. Verejnosť môže podporiť zdravotne znevýhodnených občanov na trhoch aj kúpou originálneho výrobku z chránenej dielne.