Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Levice sa v Alpsko-jadranskom pohári stretnú s týmito súpermi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Levickí basketbalisti patria k tradičným účastníkom nadnárodnej súťaže, zástupca Slovenskej basketbalovej ligy sa jej zúčastňuje od samotného vzniku a vo všetkých prípadoch prešiel skupinovou fázou.

Viedeň 12. septembra (TASR) - Slovenský basketbalový klub Patrioti Levice si v novom ročníku Alpsko-jadranského pohára zahrá v B-skupine proti českému Brnu, rakúskemu Gmundenu a slovinskej Polzele. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Viedni.

Levičania patria už k tradičným účastníkom nadnárodnej súťaže, zástupca Slovenskej basketbalovej ligy sa jej zúčastňuje od samotného vzniku a vo všetkých prípadoch prešiel skupinovou fázou. "Žlto-zelených" zaradili vzhľadom na doterajšie výsledky do prvého koša, v ktorom sa nachádzali kvalitatívne najlepšie družstvá. V predchádzajúcom ročníku skončili Patrioti tesne pred bránami finále, keď v semifinále nestačili na chorvátske Škrljevo.

"Myslím si, že čo sa týka atraktivity tímov a vzdialeností, tak nás čaká veľmi príjemná skupina. Tešíme sa na súboje proti nášmu bývalému hráčovi Mihovi Vašlovi, dva atraktívne súboje proti finalistovi rakúskej ligy a česko-slovenské derby proti Brnu. Veríme, že z tejto skupiny môžeme piatykrát za sebou postúpiť do štvrťfinále. Tešíme sa, že sme jediným tímom, ktorý je súčasťou súťaže od jej vzniku," povedal k žrebu generálny manažér Levíc Ladislav Garaj.

Brno je nováčikom v Alpsko-jadranskom pohári, v predchádzajúcom ročníku českej najvyššej súťaže obsadil ôsme miesto, keď v predkole play off neuspel proti USK Praha. V novej sezóne má oveľa vyššie ambície, prispieť k tomu by malo angažovanie trénera Lubomíra Růžičku, resp. slovenského reprezentanta Richarda Körnera. Rakúsky Gmunden sa tiež v nadnárodnej súťaži predstaví premiérovo, aktuálne ide o finalistu tamojšej Bundesligy, Rakúskeho pohára a rakúskeho Superpohára. V kádri Swans sa nachádza niekoľko reprezentantov Rakúska. Slovinská Polzela sa v Alpsko-jadranskom pohári predstaví druhý rok za sebou, v predchádzajúcom ročníku skončila v B-skupine na nepostupovom treťom mieste. Finalista Slovinského pohára má svojom družstve bývalého Levičana Mihu Vašla, ktorý sa pred rokom podieľal na majstrovskom titule.

Skupinová fáza sa hrá tradičným systémom doma – vonku, do vyraďovacej fázy postúpia tímy na prvých dvoch miestach v skupine. Play off sa následne tiež hrá systémom doma – vonku. Základná časť sa musí odohrať do konca kalendárneho roka, štvrťfinále do januára 2020 a semifinále do februára 2020. Finále je na programe v marci 2020.

Žreb skupinovej fázy Alpsko-jadranského pohára 2019/20:

A-skupina: GTK Gliwice, Adra Oil Škrljevo, BK JIP Pardubice, BK IMMOunited Klosterneubug Dukes
B-skupina: PATRIOTI LEVICE, KD Hopsi Polzela, egoé Basket Brno, Gmunden Swans
C-skupina: Egis Körmend, KK Šenčur GGD, BK Opava, BC Hallmann Viedeň
D-skupina: BK ARMEX Děčín, KK Vrijednosnice Osijek, SLUNETA Ústí nad Labem, UBSC Raiffeisen Graz

Program Patrioti Levice v B-skupine Alpsko-jadranského pohára:

27. septembra: KD Hopsi Polzela – Patrioti Levice
16. októbra: Gmunden Swans – Patrioti Levice
26. októbra: Patrioti Levice – KD Hopsi Polzela
30. októbra: Patrioti Levice – Gmunden Swans
19. novembra: egoé Basket Brno – Patrioti Levice
3. decembra: Patrioti Levice – egoé Basket Brno