Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Favoritmi pred ženským Final Four v Piešťanoch sú slovenské kluby

Na archívnej snímke radosť hráčok Čajok. Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Vzhľadom na doterajšie výsledky zástupcov Niké Extraligy žien v súťaži sa v nedeľu očakáva slovenské finále, ktoré by mohlo byť reprízou zo Slovenského pohára a nedávneho ligového zápolenia.

Piešťany 8. marca (TASR) - V piešťanskej Diplomat aréne vyvrcholí 9. a 10. marca Final Four turnajom ženská verzia Alpsko-jadranského pohára. Favoritmi na prvenstvo sú slovenské kluby, domáce basketbalistky Piešťanských Čajok a ich ligový konkurent Slávia Banská Bystrica.

Úradujúci majster Slovenska by chcel rozšíriť doterajšiu zbierku úspechov o ďalší víťazný pohár v nadnárodnej súťaži. "Sme organizátori Final Four, takže náš jediný cieľ je postup do finále a chcem byť úspešný tiež v poslednom zápase. Treba ísť postupne, stretnutie po stretnutí, čiže netreba rozmýšľať dopredu. Najskôr musíme zvládnuť semifinálový duel a potom sa budeme pozerať ďalej. Ideme určite s takým nastavením, že to chceme zvládnuť, hlavne pred našimi divákmi, aby sme ich potešili našou hrou," povedal tréner Piešťan Peter Jankovič. Jeho tím si v semifinále zmeria sily s chorvátskym KAŽL Split.

Podobné ambície má nedávny víťaz Slovenského pohára a ligový konkurent z Banskej Bystrice. "Ideme do dvoch najťažších zápasov v Alpe Adria Cupe, takže to berieme ako ďalšiu previerku. Kľúčové bude pokračovať v našom nastavení a hre, ktorou sa chceme prezentovať," uviedla pre TASR trénerka Slávie Zuzana Žirková. Súperom jej zvereniek bude slovinský ŽKK Triglav.

Vzhľadom na doterajšie výsledky zástupcov Niké Extraligy žien v súťaži sa v nedeľu očakáva slovenské finále, ktoré by mohlo byť reprízou zo Slovenského pohára a nedávneho ligového zápolenia. "Každý to čaká a očakáva sa nejaký revanš, ale treba si uvedomiť, že Banská Bystrica má veľkú kvalitu. Do tejto sezóny vložili obrovské peniaze, aj rozpočtovo sú úplne niekde inde ako my. Na súpiske majú sedem zahraničných hráčok, čo si môže v našej lige asi málokto dovoliť, aby platili cudzinky tak, ako oni. Na jednej strane, klobúk dole pred p. Kovalom, ktorý do toho investuje také peniaze. Na druhej strane, nemôžeme sa čudovať, keď zvíťazia nad Piešťanmi. Možno nie sme na to zvyknutí, ani ľudia, možno to bola len otázka času, ale je to tu. Povedal som to už pred sezónou, že prichádza čas Banskej Bystrice. Treba preto rešpektovať silu kolektívu a v neposlednom rade silu peňazí. Nejde teda o také prekvapenie, preto sa asi dalo čakať, že to príde. Len tak sa neinvestujú peniaze do hráčok, aby mal niekto z toho radosť, ale aby sa dosiahol aj nejaký úspech. Pred sezónou jasne deklarovali, že cieľom je zdolať Piešťanské Čajky, čo sa im splnilo. Ja verím, že to zastavíme a finále bude dôstojným vyvrcholením tejto súťaže," vyjadril sa kouč Čajok.



program Final Four Alpsko-jadranského pohára (Diplomat aréna, Piešťany):



sobota 9. marca - semifinále:

17.00 h: Piešťanské Čajky - KAŽL Split

19.30 h: Slávia Banská Bystrica - ŽKK Triglav



nedeľa 10. marca:

14.30 h: o 3. miesto

17.00 h: finále