Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Basketbal

Dvanáste euroligové Final Four pre Hejkovú: Nikdy to nebude rutina

Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková Foto: TASR/AP

Final Four sa uskutoční v termíne 14.-16. apríla za účasti domáceho družstva, Pražaniek, Dinama Kursk a Fenerbahce Istanbul.

Praha 12. apríla (TASR) - Slovenskú basketbalovú trénerku Natáliu Hejkovú čaká dvanáste vyvrcholenie Euroligy žien v kariére. Hráčky ZVVZ USK Praha sa pod jej vedením predstavia na záverečnom turnaji Final Four v ruskom Jekaterinburgu.

Final Four sa uskutoční v termíne 14.-16. apríla za účasti domáceho družstva, Pražaniek, Dinama Kursk a Fenerbahce Istanbul. Hejková sa z celkového triumfu v prestížnej súťaži tešila doteraz päťkrát - dvakrát s Ružomberkom, dvakrát s moskovským Spartakom a raz s USK. "Vždy je to zaujímavé, zakaždým to poteší. Už ma nemá čo prekvapiť, ale rutina to nebude nikdy. Teším sa. O Final Four všetci snívajú, v USK ten sen platil niekoľko sezón za sebou. A my sme tam teraz tretíkrát za sebou," vyhlásila 63-ročná trénerka pre portál idnes.cz.

Semifinálovou prekážkou pre Pražanky bude hviezdami nabité Dinamo Kursk, Jekaterinburg si zmeria sily s Fenerbahce. Aj Hejková vie, že podľa výšky rozpočtov nebude USK patriť medzi favoritov. "Sme tie vzadu, príliš sa s nami nepočíta. Našim cieľom je jedna výhra, čo by znamenalo medailu," naznačila.

Potešil ju návrat Kateřiny Elhotovej. Česká reprezentantka sa po pôrode opäť pripojila k tímu. "Rozveselila našu prípravu a i naše životy," dodala Hejková.

Semifinálové súboje sú na programe v piatok, zápas o tretie miesto a finále o dva dni neskôr.

Final Four Euroligy žien - program

semifinále - 14. apríla

16.00 Fenerbahce Istanbul - UMMC Jekaterinburg
18.30 Dinamo Kursk - ZVVZ USK Praha

o 3. miesto a finále - 16. apríla