Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Žarnovická samospráva plánuje udeľovať nové ocenenia

Kaštieľ nad mestom Žarnovica, foto z archívu. Foto: TASR - Jozef Poliak

Primátorka Alena Kazimírová pre TASR uviedla, že novým nariadením sa bližšie špecifikujú jednotlivé ocenenia, ako aj proces ich udeľovania.

Žarnovica 11. apríla (TASR) - Žarnovická samospráva chce rozšíriť rozsah ocenení, ktoré udeľuje obyvateľom mesta za mimoriadne úspechy. Na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) budú poslanci schvaľovať nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o udeľovaní ocenení mesta Žarnovica, ktoré nahradí aktuálne platné nariadenie.

Primátorka Alena Kazimírová pre TASR uviedla, že novým VZN sa bližšie špecifikujú jednotlivé ocenenia, ako aj proces ich udeľovania. "Rovnako sa zavádzajú nové ocenenia - Cena primátora mesta Žarnovica a vyznamenania mesta Žarnovica, ktorými môžu byť čestné uznanie, plaketa, pamätný list, ďakovný list, vecný dar," priblížila.

Okrem toho sa budú naďalej udeľovať aj ocenenia ako Čestné občianstvo mesta Žarnovica, ktoré je podľa primátorky najvýznamnejším ocenením, a takisto Cena mesta Žarnovica. Ak poslanci spomínané VZN schvália, môžu obyvatelia návrhy na udelenie týchto ocenení posielať v priebehu roka, najneskôr však do 31. augusta daného roka. To znamená, že v prípade opodstatneného návrhu a schválením MsZ môžu udeliť tieto ocenenia ešte aj v tomto roku.

"Cenu primátora mesta Žarnovica a vyznamenania mesta Žarnovica je možné udeliť aj v priebehu tohto roka, napr. pri rôznych príležitostiach, ako sú významné životné jubileá, významné zahraničné návštevy, výročia podnikov a inštitúcií, ako aj za prínos pre hospodársky, kultúrny, sociálny, športový a iný rozvoj mesta, za mimoriadny čin a podobne," dodala Kazimírová.