Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Poradni zdravia RÚVZ v Banskej Bystrici je Deň otvorených dverí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Verejnosť sa v piatok bude môcť dozvedieť, čo je základom nefarmakologického ovplyvňovania hypertenzie aj obezity a teda aj prevencie ich vzniku, uviedla vedúca poradne Zora Kľocová Adamčáková.

Banská Bystrica 17. mája (TASR) - V Poradni zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici je v piatok Deň otvorených dverí (DOD). Koná sa pri príležitosti Svetového dňa hypertenzie (17. 5.) a Európskeho dňa obezity (18. 5.).

„Verejnosť sa v piatok bude môcť dozvedieť, čo je základom nefarmakologického ovplyvňovania hypertenzie aj obezity a teda aj prevencie ich vzniku. Záujemcovia si budú môcť dať odborne zmerať tlak krvi, pulzovú frekvenciu, podrobiť sa antropometrickému meraniu - výška, hmotnosť, obvod pása a bokov a následné stanovenie indexov BMI, WHR, WHtR. Všetkým záujemcom bezplatne urobíme analýzu zloženia tela stanovením percenta telesného tuku, percenta svalovej hmoty a množstva vnútorného tuku. Fajčiari budú mať možnosť zmerať si CO vo vydychovanom vzduchu," uviedla vedúca poradne Zora Kľocová Adamčáková.

V druhej časti programu ponúknu návštevníkom dve prednášky na témy Možnosti nefarmakologického ovplyvnenia vysokého krvného tlaku a Prevencia nadváhy a obezity.