Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V okrese Zvolen sa v minulom týždni počet respiračných ochorení znížil

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Celkovo lekári hlásili 572 akútnych respiračných ochorení.

Zvolen 10. apríla (TASR) - V okrese Zvolen sa v štrnástom týždni tohto roka znížil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) o takmer deväť percent. Ochorenia hlásilo 43 percent lekárov pre deti a dorast a 50 percent lekárov pre dospelých. O epidemickej situácii informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Zvolene na svojej oficiálnej webstránke.

Celkovo lekári hlásili 572 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobných ochorení bolo v štrnástom kalendárnom týždni tohto roka 20. "Je to 3,5 percenta z počtu všetkých ARO," objasňuje RÚVZ. Priebeh ochorení nebol u ľudí komplikovaný. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Výchovno-vzdelávací proces neprerušili. V minulom kalendárnom týždni neevidujú vo Zvolenskom okrese prípad ochorenia COVID-19.

V okrese Detva sa v štrnástom týždni znížil počet prípadov akútnych respiračných ochorení o 11 percent. Ochorenia hlásilo 20 percent lekárov pre deti a dorast a 27 percent lekárov pre dospelých. Celkovo hlásili 142 akútnych respiračných ochorení. Chrípke podobné ochorenie bolo v štrnástom kalendárnom týždni tohto roka jedno. Podľa RÚVZ bol priebeh ochorení komplikovaný u troch ľudí. Komplikovali ich zápaly dutín a ucha. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Výchovno-vzdelávací proces v okrese neprerušili. Prípad ochorenia COVID-19 neevidovali.