Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

V Dobrej Nive odovzdali za rok štyri nájomné bytovky s 53 bytmi

Na snímke nové bytovky pri železničnej trati s 35 bytmi. Dobrá Niva, 13 mája 2019. Foto: TASR - Jozef Poliak

Už vlani odovzdali obyvateľom obce 18 nájomných bytov v dvoch menších bytovkách pri hlavnej ceste. Pred niekoľkými týždňami ale skolaudovali dve väčšie bytovky pri železničnej trati s 35 bytmi.

Dobrá Niva 13. mája (TASR) - Štyri bytovky s 53 nájomnými bytmi odovzdali do užívania za rok v obci Dobrá Niva v okrese Zvolen. Keďže 13 bytov v nových bytovkách obsadia aj nájomcovia bývajúci doteraz mimo obce, aktuálny počet 1856 obyvateľov sa tak o niekoľko desiatok zvýši.

Už vlani odovzdali obyvateľom obce 18 nájomných bytov v dvoch menších bytovkách pri hlavnej ceste. Pred niekoľkými týždňami ale skolaudovali dve väčšie bytovky pri železničnej trati s 35 bytmi. "Do 22 bytov pri trati sa sťahujú naši obyvatelia, 13 bytov obsadia ľudia bývajúci doteraz mimo obce," povedal pre TASR starosta Milan Jakubík.

Bytovky na Ulici Slobody (pri hlavnej ceste) boli postavené na zelenej lúke. Celkom nové bytovky pri železničnej trati postavila bratislavská investorská spoločnosť na mieste pôvodných "lesníckych" bytoviek. Tie sa začali stavať ešte v druhej polovici 80. rokov, nikdy ale neboli dokončené. Po roku 1989 prešla nedokončená stavba rukami niekoľkých vlastníkov. Zámer vybudovať v lokalite byty vyšiel obci však až v roku 2015, keď sa dohodla s investorom na stavbe bytoviek. Súkromná firma má podľa dohody po ich dokončení predať byty obci za 1,65 milióna eur.

Podľa starostu záujem o nájomné byty v nových bytovkách prevažne s jedno- a dvojizbovými bytmi bol veľký. "Na 35 bytov sme mali až 62 žiadostí," spresnil.