Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Súčasťou Dňa bryndze vo Vígľaši budú súťaže i ochutnávky špecialít

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty.

Vígľaš 9. mája (TASR) - Nakúpiť ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov môžu v sobotu 11. mája návštevníci Dňa bryndze. Podujatie sa uskutoční od 11.00 h v Masarykovom dvore vo vígľašskej časti Pstruša v okrese Detva.

Ako na svojej webstránke informujú organizátori, pripravené sú ochutnávky špecialít, tradičných i netradičných. "Počas dňa predvedú svoje kuchárske umenie Habovci zo známej televíznej relácie o varení a o zábavu sa postarajú ZUŠ Svetozára Stračinu v Detve, Folklórny súbor Marína, Detský folklórny súbor Zornička, Moja Fujarôčka – Zvolenskí fujaristi, Police Team," informuje webstránka. Programom budú sprevádzať Oľga Záblacká a Štefan Črep.

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska.

Bohatý bude aj sprievodný program, chýbať nebudú zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec - tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a pod.