Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Rodiny pod Urpínom v sobotu opäť oslávia svoj sviatok - Deň rodiny

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Návštevníkov čakajú hry pre celé rodiny, športové a zábavné aktivity pre všetky generácie, pri ktorých sa spoločne zabavia.

Banská Bystrica 14. mája (TASR) – Aj v tomto roku pripravili dobrovoľníci s podporou sponzorských organizácií spoločne s mestom pre Banskobystričanov Deň rodiny. Uskutoční sa v sobotu (18. 5.) od 10.00 h v parku pod Pamätníkom SNP. TASR o tom za organizátorov informovala Zuzana Ševčíková.

"Na pódiu sa po prvýkrát predstaví detská kapela Maya Gal Hanna z Banskej Bystrice, Tanečné štúdio Brishka, Detský folklórny súbor (DFS) Radosť, DFS Prvosienka, Hudobná škola Yamaha a Divadielko z klobúka. Návštevníkov čakajú hry pre celé rodiny, športové a zábavné aktivity pre všetky generácie, pri ktorých sa spoločne zabavia. Účasť prisľúbili viaceré organizácie, napríklad pracovníci banskobystrickej hvezdárne, leteckí modelári, komunitné centrá, skauti, SOS/BirdLife Slovensko či zástupcovia Univerzity Mateja Bela so športovými súťažami i ďalší," priblížila Ševčíková s tým, že akciu finančne podporilo mesto Banská Bystrica a záštitu prevzal primátor Ján Nosko.

Svetový deň rodiny vyhlásila Organizácia spojených národov v roku 1993 a slávi sa 15. mája po celom svete.