Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Radvanský jarmok sa blíži, dnes sa začína s dopravnými obmedzeniami

Radvanský jarmok 2016 potrvá do nedele 11. septembra. Foto: TASR/Dušan Hein

Organizátori jarmoku odporúčajú ľuďom pri preprave na jarmok využiť radšej mestskú hromadnú dopravu, ktorá bude v prípade potreby posilnená.

Banská Bystrica 5. septembra (TASR) – Pre blížiace sa najväčšie banskobystrické podujatie Radvanský jarmok, ktorý otvoria v piatok 9. septembra a potrvá až do nedele 11. septembra, sa už dnes začína v meste pod Urpínom s dopravnými obmedzeniami.

Ako informoval banskobystrický magistrát, od dnešnej 19.00 h je uzatvorené parkovisko pod Pamätníkom SNP na Štefánikovom nábreží a tiež Hronské predmestie. Uzávera potrvá do pondelka 12. septembra do 20.00 h.

Ďalšie ulice v centre mesta uzavrú od štvrtka 8. septembra od 6.00 h. Ide o príjazdovú cestu pod Baštou, Vajanského námestie od križovatky s ulicou J. Kráľa vrátane parkoviska pred potokom Bystrička ako aj od ulice M. Rázusa - od objektu Matice slovenskej a tiež od Kuzmányho ulice. Motoristom ich sprístupnia po skončení jarmoku v nedeľu večer, respektíve v pondelok skoro ráno.

Od štvrtka 8. septembra od 19.00 h do nedele večera bude uzatvorená aj Národná ulica od križovatky s Kuzmányho ulicou po Námestie SNP, rovnako Kapitulská ulica od križovatky J. Cikkera a parkovisko na Námestí slobody za Domom kultúry.

Počas jarmočných dní na Vajanského námestí a ani v Kapitulskej ulici taxíky nezaparkujú. Taxislužby budú parkovať na malom parkovisku za potokom Bystrička, pri križovatke s ulicou J. Kráľa a v Kapitulskej ulici pri budove Stredoslovenskej energetiky. Dočasné parkoviská taxislužby budú označené prenosným dopravným značením.

Organizátori jarmoku odporúčajú ľuďom pri preprave na jarmok využiť radšej mestskú hromadnú dopravu, ktorá bude v prípade potreby posilnená.