Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Prezidenta budú ľudia vo Zvolene voliť v 38 miestnostiach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Členov delegovali politické strany, koalície a zástupcovia petičných výborov. V miestnostiach sa bude hlasovať od 7.00 do 22.00 h.

Zvolen 6. marca (TASR) - Na prezidentské voľby je vo Zvolene pripravených 38 volebných miestností, v ktorých bude takmer 400 členov volebných komisií. TASR o tom v stredu informoval hovorca mesta Martin Svatuška.

Členov delegovali politické strany, koalície a zástupcovia petičných výborov. V miestnostiach sa bude hlasovať od 7.00 do 22.00 h. Podľa hovorcu mesto postupne pripravuje všetko potrebné na bezproblémový priebeh volieb. "Aktuálne evidujeme 753 žiadostí o hlasovací preukaz pre prvé kolo volieb a len o niekoľko menej pre prípadné druhé kolo," objasnil.

Možnosť požiadať o preukaz elektronicky alebo poštou sa skončila pred niekoľkými dňami. "Mesto však bude vydávať tento dokument do 22. marca na základe osobného požiadania," uviedol. Hlasovací preukaz je platný len pre ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený, a len spolu s občianskym preukazom. S hlasovacím preukazom môže volič hlasovať kdekoľvek na Slovensku.

Prvé kolo volieb bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna.