Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Banskobystrický kraj

NEPOLEPŠITELNÝ: Krupinčan jazdil aj napriek doživotnému zákazu

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Obvinený bol umiestnený do policajnej cely a poverený príslušník podal návrh na ukončenie veci v super rýchlom konaní.

Krupina 25. októbra (TASR) - Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinila polícia 32-ročného muža z Krupiny, ktorý jazdil aj napriek doživotnému zákazu šoférovať. Policajti ho pre prekročenie rýchlosti v obci zastavili v nedeľu (21. 10.) večer. Počas kontroly odmietol dychovú skúšku a tiež lekárske vyšetrenie na zistenie alkoholu.

"Následnou lustráciou policajti zistili, že muž jazdil aj napriek zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. V predchádzajúcich 24 mesiacoch už bol za takýto čin odsúdený. Obvinený bol umiestnený do policajnej cely a poverený príslušník podal návrh na ukončenie veci v super rýchlom konaní," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Dodala, že muž už bol v minulosti trikrát odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a za marenie výkonu úradného rozhodnutia, pričom už v roku 2016 mu bol uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na doživotie. Dvakrát spôsobil aj dopravnú nehodu, v jednom prípade bol pod vplyvom alkoholu, v ďalšom sa odmietol podrobiť dychovej skúške.

V stredu (24. 10.) sudca okresného súdu rozhodol o jeho umiestnení do ústavu na výkon trestu.