Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Neznámy chcel údajne vytrhnúť matke dieťa z náručia, pátrajú po ňom

Polícia preveruje oznámenie ženy, ku ktorej mal v utorok (8. 10.) krátko popoludní v Banskej Bystrici na Štiavničkách pristúpiť neznámy muž a pokúsiť sa jej z náručia vytrhnúť dieťa. Foto: FB/KR PZ v Banskej Bystrici

V stredu popoludní na svojej facebookovej stránke banskobystrická polícia zverejnila kamerové záznamy zachytávajúce aj osoby, ktoré by mohli k prípadu poskytnúť bližšie informácie.

Banská Bystrica 9. októbra (TASR) – Polícia preveruje oznámenie ženy, ku ktorej mal v utorok (8. 10.) krátko popoludní v Banskej Bystrici na Štiavničkách pristúpiť neznámy muž a pokúsiť sa jej z náručia vytrhnúť dieťa. Informovala o tom v stredu banskobystrická polícia na svojej facebookovej stránke s tým, že do týchto chvíľ nemôže potvrdiť, či k niečomu takému naozaj došlo a za akých okolností.

"Vďaka občanom, ktorí si všimli príspevok ženy matky, sa polícia od prvej chvíle prípadom intenzívne zaoberá," uviedla polícia. Zároveň žiada ľudí, ktorí boli svedkom tejto udalosti, aby jej poskytli akékoľvek informácie a popis páchateľa, aby sa tento skutok mohol čo najskôr objasniť.



V stredu popoludní na svojej facebookovej stránke banskobystrická polícia zverejnila kamerové záznamy zachytávajúce aj osoby, ktoré by mohli k prípadu poskytnúť bližšie informácie. Žiada o pomoc a spoluprácu pri stotožnení muža na zázname, ktorého potrebuje v súvislosti s uvedenou udalosťou vypočuť. Mohol by napomôcť k objasneniu prípadu. Kto ho spozná, má to oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom čísle 158, prípadne prostredníctvom sociálnej siete.

Upozornila tiež občanov, že v prípade, ak sa stanú obeťou akéhokoľvek protiprávneho konania, aby neváhali a okamžite jej to oznámili, nie až po niekoľkých hodinách na sociálnych sieťach.



"Polícia disponuje dostatkom síl a prostriedkov na to, aby mohla včas zasiahnuť a po skutku miesto činu, ako aj široké okolie prepátrať. Výrazne sa tým zvyšujú šance na objasnenie prípadu a zistenie páchateľa," zdôrazňujú muži zákona.