Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Univerzitnom dni kariéry v Banskej Bystrici ponúkne prácu 26 firiem

Ilustračná fotka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Študenti majú počas celého dňa priestor na komunikáciu s personalistami a predstaviteľmi firiem pôsobiacich na domácom a zahraničnom trhu v rôznych oblastiach.

Banská Bystrica 5. marca (TASR) - Univerzita Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici a Kariérne centrum UMB organizujú 12. marca v aule Ekonomickej fakulty 11. ročník Univerzitného dňa kariéry (UDK). Privítajú na ňom 26 firiem, spoločností a organizácií, ktoré majú pripravené pracovné príležitosti pre študentov a budúcich absolventov. TASR o tom v utorok informovala Dana Straková z referátu marketingovej komunikácie UMB s tým, že mnohé z vystavujúcich spoločností majú v radoch svojich zamestnancov práve ich absolventov.

"Cieľom UDK je podporiť študentov a našich absolventov pri hľadaní a sprostredkovaní práce, brigády, stáže a praxe v spoločnostiach regionálneho, národného aj medzinárodného charakteru. Zároveň tak vytvoriť možnosť pre študentov nadviazať spoluprácu, ktorú môžu zužitkovať pri tvorbe svojich záverečných prác," priblížila Straková.

Študenti majú počas celého dňa priestor na komunikáciu s personalistami a predstaviteľmi firiem pôsobiacich na domácom a zahraničnom trhu v rôznych oblastiach. Súčasťou sprievodného programu veľtrhu pracovných a kariérnych príležitostí sú workshopy štyroch najväčších vystavovateľov a takisto súťaž o naj stánok. UDK, ktorý sa koná pod záštitou rektora UMB Vladimíra Hiadlovského, sa začne o 9.00 h a potrvá do 14.00 h.