Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Fontána v Bystrici opäť vytryskla, kedysi bola dominantou parčíku

Úradujúci banskobystrický primátor Ján Nosko. Foto: TASR/Dušan Hein

Park pred magistrátom slúži ako okrasa mesta a oddychová zóna.

Banská Bystrica 7. mája (TASR) – Hoci park pred Mestským úradom v Banskej Bystrici počas dňa hýri farbami vysadených kvetín, od utorňajšieho večera už aj svetelnou fontánou, ktorú úderom 19.30 h slávnostne spustil do prevádzky primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

"Ľudia sa dožadovali fontány, ktorá bola kedysi dominantou tohto miesta a mnohí Banskobystričania si ju pamätajú dodnes. Teší ma, že sa nám tento projekt podarilo zrealizovať a oddnes bude fontána v parku pred úradom robiť obyvateľom radosť, a zároveň plniť osviežovaciu funkciu počas horúcich letných dní," konštatoval Nosko.

Park pred magistrátom slúži ako okrasa mesta a oddychová zóna. Revitalizáciou prešiel pred tromi rokmi, išlo o investíciu vo výške 44.000 eur, ktoré boli použité na obnovu chodníkov, úpravu zelene či doplnenie mobiliára. Jeho oživenie verejnosť uvítala, keďže v ňom trávia čas nielen obyvatelia a návštevníci mesta, ale i klienti mestského úradu či pacienti z blízkej polikliniky. Jednou z ich najčastejších požiadaviek bolo práve vybudovanie fontány, a preto im ju banskobystrická samospráva splnila.