Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

V nedeľu sa vo Fiľakove predstavia veterány

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Návštevníkov čaká tiež sprievodný program, ktorý sa začína vystúpením mažoretiek Hot Steps.


Fiľakovo 2. septembra (TASR) – Všetkých milovníkov historických áut a motoriek uvítajú v nedeľu 4. septembra od 11.00 h vo Fiľakove na juhu okresu Lučenec, kde sa na Námestí slobody koná I. ročník Zrazu veteránov. TASR o podujatí informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

„Za priaznivého počasia sa námestie zaplní automobilmi starých čias, aby ich záujemcovia mohli obdivovať. Na základe registrácie bude vyhlásený víťaz súťaže o najstaršie auto a najstaršiu motorku a na základe hlasovania návštevníkov sa rozhodne, ktoré vozidlo je najkrajšie,“ uviedla riaditeľka s tým, že organizátori postavia majiteľov áut pred úlohy, v ktorých budú musieť preukázať svoje schopnosti a technické i odborné znalosti. „Pripravia tiež rôzne hry pre deti – samozrejme v súvislosti s autami a motorkami,“ dodala.

Návštevníkov čaká tiež sprievodný program, ktorý sa začína vystúpením mažoretiek Hot Steps zo Základnej školy na Farskej lúke a svojich najmenších tanečníkov predstaví tanečná škola Dance Attack z Lučenca. „Z Banskej Bystrice príde chodúľový súbor Divadlo na vysokej nohe, ktoré svojím pouličným spracovaním shakespearovskej drámy Vraždy na Elsinore otvára aj IV. ročník Jesenného medzinárodného divadelného festivalu MsKS,“ avizovala Illés Kósik.

Deti môžu uzavrieť popoludnie penovou šou vďaka Dobrovoľnému hasičskému zboru vo Fiľakove, dospelým zase zabezpečí dobrú náladu fiľakovská kapela Regeneration. „Zraz veteránov sa skončí okružnou jazdou po meste o 15.30 h,“ uzavrela riaditeľka.