Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Dopravná nehodovosť v júni v Banskobystrickom okrese stúpla

Dopravná nehoda, ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave/Facebook

Z celkových 18 nehôd v šestnástich prípadoch boli na vine vodiči motorových vozidiel, jednu nehodu zavinil chodec a pri jednej nebolo zavinenie zistené.

Banská Bystrica 15. júla (TASR) - V Banskobystrickom okrese sa v júni zvýšila dopravná nehodovosť. Policajti evidovali tento mesiac 18 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s májom nárast o jednu dopravnú nehodu.

Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová informovala, že pri týchto nehodách sa zranilo deväť osôb, z toho dve ťažko. "Požitie alkoholických nápojov u vinníkov dopravných nehôd bolo zistené v štyroch prípadoch. Celková škoda pri dopravných nehodách bola odhadnutá na 38.950 eur," dodala.

V šestnástich prípadoch zavinili nehodu vodiči motorových vozidiel, jednu nehodu zavinil chodec a pri jednej nebolo zavinenie zistené. Najnehodovejším dňom bol piatok. Najväčší výskyt dopravných nehôd bol zaznamenaný v čase od 12.00 do 16.00 h.

"Dopravná nehodovosť v júni 2018 v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom stúpla, preto budú príslušníci dopravnej polície vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese," dodala hovorkyňa.