Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Do výsadby stromov v Žiari nad Hronom sa môžu zapojiť obyvatelia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako uvádza mesto, najbližšie budú v sade stromy vysádzať v stredu 10. apríla od 10.00 h, na akcii sa môžu zúčastniť aj dobrovoľníci.

Žiar nad Hronom 5. apríla (TASR) - V Žiari nad Hronom pokračujú v budovaní a dopĺňaní mestského ovocného sadu v Parku Š. Moyzesa. Aktuálne v sade chystajú výsadbu ďalších nových stromov, na ktorej sa môžu zúčastniť aj záujemcovia z radov obyvateľov. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.

Ako uvádza mesto, najbližšie budú v sade stromy vysádzať v stredu 10. apríla od 10.00 h, na akcii sa môžu zúčastniť aj dobrovoľníci. "O 13.00 h je pripravená zaujímavá prednáška s odborníkmi na tému starostlivosť o ovocné stromy," avizuje samospráva.

Mestský ovocný sad v Žiari nad Hronom vznikol na jeseň v roku 2017, na začiatku ho tvorilo 91 ovocných stromov pôvodných slovenských odrôd na ploche veľkej približne jednej hektár. K mladým stromom postupne pribudli aj záhony s kvetmi, bylinkami a v minulom roku aj kríky netradičných ovocných druhov. Takýto sad sa tu nachádzal i v minulosti, o stromy sa staral sám biskup Štefan Moyzes, po ktorom nesie park pomenovanie.