Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Chránená krajinná oblasť Štiavnické vrchy má nového riaditeľa

Turistka kráča v lese po turistickej trase na Sitno, najvyšší vrch pohoria Štiavnické vrchy. Foto: EASYFOTO TASR Karin Ošvárthová

Na pozícii riaditeľa Správy CHKO Štiavnické vrchy nahradil Petra Farbiaka krajinný ekológ Michal Klaučo.

Banská Bystrica 4. marca (TASR) - Nových riaditeľov pre Správy Chránených krajinných oblastí (CHKO) Horná Orava, Kysuce a Štiavnické vrchy vymenoval v piatok (1. 3.) generálny riaditeľ Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky (ŠOP SR) Štefan Kysel. TASR o tom informoval odbor komunikácie a propagácie ŠOP SR.

Od nových riaditeľov správ Kysel očakáva zefektívnenie činnosti, scelenie kolektívu zamestnancov, intenzívnu spoluprácu s regionálnymi partnermi a otvorený dialóg so samosprávou. "Noví riaditelia povedú jednotlivé správy do ukončenia riadneho výberového konania," doplnil odbor komunikácie a propagácie ŠOP SR.

Na pozícii riaditeľa Správy CHKO Horná Orava vystriedal Dušana Karasku dlhoročný zamestnanec Šimon Kertys. Na správe pôsobil ako zoológ 11 rokov a je absolventom Fakulty ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene, kde obhájil doktorandský titul.

Nový riaditeľ Správy CHKO Kysuce Peter Šimčisko ukončil štúdium na Pedagogickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku a pracovne pôsobil aj ako prednosta Okresného úradu Čadca. Na riaditeľskej pozícii vystriedal Jána Korňana.

Na pozícii riaditeľa Správy CHKO Štiavnické vrchy nahradil Petra Farbiaka krajinný ekológ Michal Klaučo. "Je absolventom Fakulty prírodných vied Univerzity Mateja Bela, pričom na Fakulte ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene obhájil doktorandský titul. Odborné znalosti zúročil počas pôsobenia na Správe Národného parku Nízke Tatry, Slovenskej agentúre životného prostredia či ako prorektor na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici," dodal odbor komunikácie a propagácie ŠOP SR.