Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Pyrotechnici v centre B. Štiavnice bomby nenašli

Snímka z miesta zásahu. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy.

Banská Štiavnica 11. apríla (TASR) - Pyrotechnické prehliadky budov na Námestí sv. Trojice a v budove súkromnej základnej školy v Banskej Štiavnici nepotvrdili prítomnosť bomby, či akéhokoľvek nástražného výbušného systému. V súvislosti s anonymným oznámením o bombových atakoch v týchto lokalitách začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia priblížila, že v stredu (10. 4.) v nočných hodinách neznámy páchateľ vložil do vchodových dverí Mestskej polície v Banskej Štiavnici tri obálky s nápisom "Pre Políciu SR a všetkých kompetentných".

"Obsahom bol oznam, že dňa 11. 4. 2024 v čase poludnia zažije súkromná základná škola bombové ataky a pre istotu treba skontrolovať aj strechy na námestí, ktorý vyvolal všeobecné znepokojenie a následnú okamžitú reakciu polície a hasičov, ktorí prijali potrebné opatrenia a od skorého rána záchranné zložky robili všetko pre bezpečnosť detí a prehľadávali aj širšie okolie," uviedla polícia s tým, že prípadom sa naďalej intenzívne zaoberá.